تفاوت تغییر رنگ ناشی از #قطره_آهن با پوسیدگی باتوجه به دوتصویر مشخص است.
قطره آهن تنها باعث تغییر رنگ شده و ایجاد حفره نمی کند ولی پوسیدگی دندان هم رنگ دندان را تغییر می دهد و هم منجر به تشکیل حفره می شود.
تصویر بالا پوسیدگی و تصویر پایین تعییر رنگ می باشد.
دندانهای شیری بسیار تخریب شده، یا دندانهایی که در آنها #درمان_ریشه انجامگرفته است، در بسیاری از موارد نیاز به روکش دارد تا از ساختارهای باقیمانده ی دندان حمایت کافی شود. در این موارد روی دندان روکش استنلس استیل یا به اختصار اس اس کراون قرار میدهیم.
تفاوت مهم روکش دندان شیری با دایمی این است که روکشهای دندان شیری پیش ساخته بوده و بعد از تراش توسط دندانپزشک روی دندان چسبانده میشود و نیاز به قالبگیری و مراحل لابراتواری مثل دندانهای دائمی وجود ندارد.
فیشورسیلانت یا شیارپوش، درمانی پیشگیرانه است که معمولا برای دندانهای آسیاب کودکان انجام می شود.
در این روش، دندانپزشک شیارهای عمیق سطح دندان را که مستعد بروز پوسیدگی می باشند با استفاده از مواد ترمیمی مقاوم (معمولا همرنگ با دندان) پر خواهد کرد. مصالعات نشان داده اند که این کار باعث کاهش بروز پوسیدگی تا 65 درصد در این سطوح دندانی خواهد شد.
استفاده از مسواک با پرز های زبر و یا مسواک زدن محکم، باعث تحلیل لثه می شود. حساس شدن دندان از نتایج این اتفاق است.
مزیودنس به رشد دندان اضافه بین دو دندان جلویی فک بالا می گویند. این دندان اضافه ممکن است با رشد با رشد و تراز دندان های دائمی تداخل ایجاد کند و مداخله فوری ضروری است. دندان اضافه می تواند باعث آسیب به دندان مجاور و رشد سایر دندان ها شود. بهتر است برای پیشگیری از آسیب بیشتر این دندان کشیده شود.
بچه ها در سن کم ممکن است کمی لجبازی کرده و برای مسواک زدن مقاومت کنند. بهترین راه ممکن این است که مسواک زدن را برای کودک تبدیل به یک بازی و سرگرمی کنید.هر شب از کودک بخواهید در محیطی سرشار از صمیمیت و به صورت بازی و سرگرمی مسواک بزند (این کار را می توانید در محیطی غیر حمام و با مسواک بدون خمیر دندان نیز انجام دهید).
سر مسواک کوچک و مناسب دهان کودک باشد. دسته مسواک ضخیم باشد تا کودک بتواند آن را به راحتی در دست بگیرد. موهای سر مسواک گرد و نرم باشد تا لثه آزرده نشود. در دوره نوزادی تا سن دو سالگی می توانید از مسواک انگشتی استفاده کنید. پس از سن دو سالگی از مسواک مخصوص به هر دوره سنی استفاده شود.
از 6 ماهگی تا 3 سالگی در صورتی که از خمیر دندان حاوی فلوراید (با غلظت 250 تا ppm500) استفاده می کنید هر بار به اندازه یک دانه برنج یا یک لایه نازک از خمیر دندان استفاده کنید. در این سن می توانید از خمیر دندان فاقد فلوراید در اندازه کمی بیشتر نیز استفاده کنید.
از 3 سالگی تا 6 سالگی از خمیر دندان حاوی فلوراید (با غلظت 250 تا ppm500) هر بار به اندازه یک دانه نخود از خمیر دندان استفاده کنید.
توصیه می شود والدین تا سن حدود ۶سالگی (شروع مدرسه) خودشان دندان های کودکشان را مسواک بزنند.
کودکان از سن حدود ۱۸ماهگی تمایل دارند که مسواک را از دست والدین بگیرند.
خوب است که بگذاریم کودک نیز خودش مسواک بزند، به شرط آنکه این کار با مسواک زدن توسط والدین دنبال شود.
مطالب مرتبط:
دندان چیست؟ و ازچه بخش هایی تشکیل شده؟
دکتر سحر میرآبا جراح - دندانپزشک